
به گزارش پایگاه خبری فرهنگ پارسی؛ به نقل از خبرگزاری تسنیم، حجتالله محمدزاده با اشاره به تقارن روز بهزیستی و تأمین اجتماعی با روز تاسوعای حسینی، اظهار داشت: با توجه به همزمانی روز بهزیستی و تأمین اجتماعی با تاسوعای حسینی، تصمیم عزیزان در سازمان بهزیستی کشور بر این شد که این تاریخ را به 30 تیر لغایت 5 مرداد موکول کنند.
محمدزاده گفت: بر این اساس برنامههای مختلفی در نظر گرفته شده است که در تاریخ ذکر شده برگزار میشود. هر ساله به مناسبت هفته بهزیستی به مددجویان تحت پوشش سازمان خدمات متعددی ارائه میشود. هدف دیگر ما از برپایی این برنامهها، اطلاعرسانی عمومی و آشنایی مردم با خدمات سازمان بهزیستی است.
معاونت توسعه پیشگیری اداره کل بهزیستی استان قم بیان کرد: ما در سال گذشته اقدامات فراوانی را انجام دادهایم؛ برای مثال ما در سال قبل هیچ پشت نوبتی مددجویی نداشتهایم. تمام مددجویانی که درخواست پوشک و لوازم توانبخشی داشتند و در لیست قرار گرفته بودند را به صورت کامل پرداخت کردیم.
وی عنوان کرد: در روند خدماترسانی به مددجویان دو بخش بسیار مهم به ما کمک میکنند؛ یک بخش مربوط به مساعدتهای دولتی و اعتبارات تخصیص یافته است و بخش دیگر مربوط به حمایت خیرین است. در ایام سوگواری محرم برخی از عزیزان یاریگر ما هستند و نذورات خود را به بهزیستی اهدا میکنند.
محمدزاده تصریح کرد: ما در کل استان قم 13 مرکز شبانهروزی بهزیستی داریم. ما در سال گذشته تخصیص اعتباری خوبی داشتیم. مواردی که در پشت نوبت هستند، به صورت متمرکز است؛ یعنی مددکاران ما گزارش برنامهها را آماده و به تارنمای بهزیستی کشور ارسال میکنند و از آنجا تأمین میشود.
معاونت توسعه پیشگیری اداره کل بهزیستی استان قم اظهار داشت: در بخش دوم که مربوط به یاری خیرین عزیز بود که در سال گذشته کمکهای فراوانی داشتیم و مددجویان زیادی از این نذورات استفاده کردند.
وی افزود: همکاران عزیز ما در سطح استان و کشور، در جایگاه خط مقدم خدمات به محرومین و پیشگیری از آسیبهای اجتماعی قرار دارند. ما در استان قم 22 هزار و 800 نفر مددجوی توانبخشی جسمی و ذهنی داریم که از مراکز مختلف استان خدمات دریافت میکنند.
محمدزاده گفت: مردم عزیز میتوانند برای ارتباط با واحد مشارکتهای سازمان بهزیستی با شماره 7777731 و پیش شماره 0253 تماس حاصل فرمایید و به مراکزی که نیازمند کمکهای بیشتری هستند نذورات اهدا کنند.
معاونت توسعه پیشگیری اداره کل بهزیستی استان قم بیان کرد: ما در سازمان بهزیستی علاقهمند هستیم که ورودیهای توانبخشی کاهش پیدا کند؛ بنابراین خدماتی را با هزینه کم و یا حتی یارانهای و رایگان در نظر گرفتهایم و آن به جهت پیشگیری از معلولیت است.
وی در پاسخ به این سوال که سازمان بهزیستی برای پیشگیری از معلولیتها و اعتیاد چه تدابیری اندیشیده است، خاطرنشان کرد: همه خانوادهها و زوجهای جوان دوست دارند که فرزندان سالم و صالح از نظر جسمی و ذهنی داشته باشند. ما بر این اساس خدماتی را ارائه میدهیم.
محمدزاده در ادامه عنوان کرد: یکی از خدمات و برنامههای مهمی که سازمان بهزیستی در زمینه پیشگیری انجام میدهد، مشاوره ژنتیک است. مشاوره ژنتیک پیش از ازدواج به ویژه در خانوادههایی که یک فرزند معلول جسمی یا ذهنی دارند. از دیگر خدمات بهزیستی مشاوره ژنتیکی پیش از بارداری و در حین بارداری است.
معاونت توسعه پیشگیری اداره کل بهزیستی استان قم گفت: ما 6 مرکز ژنتیکی در استان قم داریم. همشهریان عزیز ما میتوانند برای دریافت خدمات ذکر شده در حوزه ژنتیکی به این مراکز مراجعه کنند.
وی در بیان خدمات مربوط به نابینایان و بحث پیشگیری از آن تصریح کرد: ما در زمینه آمبلیوپی و تنبلی چشم در سال گذشته 114 نفر آمبلیوپ کامل داشتیم که اگر خدمات درمانی به آنها ارائه داده نمیشد، تا مرز نابینایی نیز پیش میرفتند. دوران طلایی درمان تنبلی چشم از 3 تا 6 سال است و درمان ساده و رایگانی نیز دارد.
محمدزاده گفت: در خدمات درمانی تنبلی چشم 3 سطح داریم؛ ابتدا معاینه اولیه با هزینه کم صورت میگیرد. در سطح دوم اپتومتریستها هستند که خدمات رایگان انجام میدهند و در سطح سوم نیز متخصصین خدمات درمانی رایگان ارائه میدهند.