اجتماعی

توسعه صنعتی قم با افزایش فضای سبز همراه خواهد بود

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی قم از ایجاد ۳۴۶ هکتار فضای سبز و ۹۵۴ کیلومتر آبیاری قطره‌ای در ۱۱ شهرک صنعتی استان خبر داد و گفت: چشم‌انداز ما این است که در آینده نزدیک، شهرک‌های صنعتی قم با ترمیم و توسعه فضای سبز، به عنوان شهرک‌های صنعتی سبز کشور معرفی شوند.

به گزارش پایگاه خبری فرهنگ پارسی؛ به نقل از خبرگزاری ایرنا، وحید آشتیانی روز جمعه به اهمیت توسعه فضای سبز در کنار صنعتی شدن اشاره کرد و افزود: توسعه صنعتی در قم باید با توجه به ملاحظات زیست محیطی استان و اکوسیستم منطقه باشد و در این خصوص استفاده از گونه‌های گیاهی سازگار با آب‌وهوای قم در محوطه واحدهای تولیدی اهمیت دارد.

وی با اشاره به چالش‌های ایجاد شده ناشی از فعالیت‌های صنعتی همچون آلودگی هوا، تأکید کرد: در همین راستا وجود فضای سبز در واحدهای صنعتی می‌تواند به بهبود کیفیت هوا و حفظ محیط زیست استان کمک کند.

وی در ادامه به قوانین موجود برای ایجاد و نگهداری فضای سبز در شهرک‌های صنعتی پرداخت و گفت: این قوانین شامل ضوابطی است که واحدهای صنعتی موظف به رعایت آن‌ها هستند تا به بهبود کیفیت محیط زیست و کاهش آلودگی هوا کمک شود.

آشتیانی گفت: براساس ماده ۱۵ قانون هوای پاک، متولیان شهرک‌ها،‌ مراکز و واحدهای صنعتی و تولیدی جدیدالاحداث مکلفند بر حسب اقلیم،‌ حداقل ۱۰ درصد از فضای سبز تخصیص داده شده برای احداث واحد مربوطه را به ایجاد فضای سبز مشجر و غرس درختان مناسب منطقه اختصاص دهند.

وی با اشاره به منابع آبی محدود و چالش‌های اقلیمی استان قم، افزود: در این خصوص با استفاده از فناوری‌های نوین و مدیریت بهینه آب، در حال برنامه‌ریزی برای ایجاد فضای سبز متناسب با اقلیم قم در شهرک‌های صنعتی استان هستیم.

شهرک‌های صنعتی قم امکانات فنی و زیرساختی مناسبی برای فعالیت‌های تولیدی در حوزه‌های مختلف دارند و سرمایه‌گذاران با استفاده از این ظرفیت و نیز نزدیک بودن این شهرک‌ها به پایتخت و عمده بازارهای مصرف کشور و همچنین صادرات به کشورهای هدف می‌توانند فعالیت اقتصادی سودآوری را در این استان ایجاد کنند.

استان قم دارای هفت شهرک صنعتی شکوهیه، الغدیر، شهاب (چاپ و نشر)، سلفچگان، محمودآباد، ثامن الائمه (ع)، فناوری اطلاعات و ارتباطات (I.C.T) و چهار ناحیه صنعتی خورآباد، دستجرد، سیرو و طغرود و همچنین ۲ شهرک غیردولتی است که هر کدام از آنها موقعیت ممتازی برای توسعه سرمایه‌گذاری، تولید و اشتغال دارد و در شهرک ها و نواحی صنعتی استان قم نزدیک به ۲ هزار واحد بهره‌بردار با اشتغال بیش از ۵۷ هزار نفر در رشته صنعت های مختلف مشغول تولید هستند.

گفتنی است قم، امروز نه تنها یک شهر مذهبی، بلکه نمادی از پایداری و توسعه در صنعت و فرهنگ است. در چنین آینده‌ای، قم نه تنها به عنوان یک قطب مذهبی، بلکه به عنوان شهری پیشرو در زمینه‌های فرهنگی، اقتصادی و زیست‌محیطی شناخته خواهد شد. شهری که در آن صنعت، طبیعت و فرهنگ نه تنها در کنار یکدیگر، بلکه در تعاملی سازنده و متعادل قرار می‌گیرند تا آینده‌ای روشن و امیدبخش را برای نسل‌های آینده رقم بزنند. این چشم‌انداز زیبا تنها با مشارکت و تلاش همه‌جانبه‌ تمامی اقشار جامعه محقق خواهد شد.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا