
به گزارش پایگاه خبری فرهنگ پارسی؛ به نقل از خبرگزاری ایرنا، حسین توکلی نکو بیان کرد: توسعه ارائه خدمات تحقیقاتی و مطالعاتی به پژوهشگران و استفاده حداکثری از ظرفیت محققان برجسته حوزه کشاورزی در زمینه استفاده هرچه بیشتر و بهتر از گیاهان دارویی از جمله موارد مهمی است که در قالب تفاهمنامه همکاری با شرکتهای دانشبنیان دنبال میکنیم.
وی افزود: در حال حاضر مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان قم دارای نمونههای ارزشمند از گیاهان دارویی است که امکان استفاده از این مجموعه ارزشمند در قالب همکاری با شرکتهای دانش بنیان برای توسعه هرچه بیشتر دانش فنی و اجرایی در حوزه کشت این نوع گیاهان در اختیار محققان قرار میگیرد.
وی با اشاره به ابعاد متنوع تفاهم نامه همکاری با شرکتهای دانش بنیان و اهمیت آن در بهرهبرداری حداکثری از ظرفیت گیاهان دارویی، ادامه داد: در همین راستا به غیر از موارد تحقیقاتی و آموزشی، مواردی همچون تعامل در زمینه تولید و تکثیر بذر، نشاء و نهال گیاهان دارویی نیز در قالب این تفاهم نامه همکاری دنبال میشود.
لزوم توسعه کشت گیاهان دارویی در قم از چند منظر قابل توجه است، نخست آن که بسیاری از این گیاهان همچون گل محمدی برای رشد به آب کمتری نیاز دارند، علت دیگر آن است که کشت این گیاهان در زمینهای کوچک برای کشاورزان درآمد خوبی در پی دارد.
از دیگر نکاتی که باعث شده کشت گیاهان دارویی همچون گل محمدی درقم دارای اهمیت باشد، وجود صنایع تبدیلی و فرآوری این گیاهان در استان است، به عنوان نمونه هماکنون ۲ واحد فرآوری گل محمدی در قم فعال است که این مساله فروش محصول برداشت شده را برای کشاورزان تسهیل میکند.
در حوزه گیاهان دارویی علاوه بر گل محمدی، شاهد کشت گیاهانی همچون زعفران، زیره، بابونه، سیاه دانه، بیدمشک و گل گاو زبان هستیم که کشت هر کدام از نظر اقتصادی مقرون به صرفه بوده و این محصولات برای فروش قیمت مناسبی دارد.
بسیاری از گیاهان دارویی در برابر شرایط محیطی مقاومت بیشتری نسبت به سایر گیاهان دارند و به همین دلیل کشت این گیاهان طی سالهای اخیر مورد توجه کشاورزان قمی قرار گرفته که در همین راستا شاهد تولید گیاهان دارویی در مناطق مختلف استان هستیم.
گفتنی است بخش کشاورزی قم به عنوان متولی اصلی تامین امنیت غذایی مردم در زمینههای مختلف در سطح کشور دارای جایگاه مطلوبی است؛ این بخش ۶ درصد از ارزش افزوده استان قم را به خود اختصاص داده است، همچنین ۵۰ هزار نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم در بخشهای مختلف حوزه کشاورزی قم مشغول فعالیت هستند.
میزان متوسط تولید بخش کشاورزی این استان در سال بیشاز ۸۵۰ هزار تُن در زمینهٔ محصولات زراعی، باغی، دامی، شیلات و گلخانهای است.
بیشتر بهرهبرداران بخش کشاورزی قم را روستاییان تشکیل میدهند به نحوی که کشاورزی به تنهایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخشهای مختلف استان را به خود اختصاص دادهاست.