
به گزارش گزارش پایگاه خبری فرهنگ پارسی؛ به نقل از خبرگزاری ایرنا، سید مهدی سرکشیک روز سهشنبه در گفتوگو با خبرنگاران، استقرار ۱۰ پایگاه ثابت در مناطق مختلف استان را مورد اشاره قرارداد و افزود: این پایگاهها در شهرستانهای کهک و جعفرآباد همچنین در شهر دستجرد و محل اداره کل دامپزشکی استان استقرار پیدا میکنند، تعدادی پایگاه سیار نیز در مناطق مختلف قم، کهک و جعفرآباد به فرایند ذبح شرعی و بهداشتی دام نظارت خواهند کرد.
وی در ادامه بیان داشت: ۱۲ روحانی بهعنوان ناظر شرعی مسئولیت نظارت بر ذبح دام را بر عهده دارند.
سرکشیک با بیان اینکه با کشتارگاههای دام نیز هماهنگی لازم صورتگرفته است تأکید کرد: شهروندان باید کشتار دام در عید قربان را فقط در کشتارگاههای استان انجام دهند.
وی یادآور شد: قم دارای ۲ کشتارگاه دام سبکوسنگین است که با تمامی امکانات موردنیاز و ناظران شرعی و بهداشتی در جاده قم – جعفرآباد قرار دارند.
وی اضافه کرد: فارغ از این کشتارگاهها، مسجد جمکران و آسایشگاه سالمندان بهزیستی نیز بهعنوان مکانهای عرضه و کشتار دام در نظر گرفته شدهاند.
سرکشیک گفت: معاونت خدمات شهری شهرداری قم هم برای عرضه و کشتار دام، ۶ مکان را در میدان رسالت، بلوار امام علی (ع)، بلوار جمهوری، بلوار حضرت معصومه (س)، بلوار یادگار امام (ره) و شهرک پردیسان پیشبینی کرده است.
وی همچنین به شهروندان توصیه کرد که دامها را تنها از طریق میدان دامی دام شهر خریداری و از تهیه دام از فروشندگان متفرقه خودداری کنند.
وی فرهنگسازی برای کشتار دام در محیط کشتارگاه را ضروری عنوان کرد و گفت: این موضوع، از آلودگی شهر و محیطزیست جلوگیری به عمل میآورد.
سرکشیک، برگزاری مسابقه نقاشی ویژه گروه سِنی کودک و نوجوان را موردتوجه قرارداد و گفت: این مسابقه نقاشی حاوی پیامهای بهداشتی پیرامون موضوع ذبح دام میباشد.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: برای آگاهسازی جامعه از اهمیت رعایت نکتههای بهداشتی و شرعی ذبح دام، از ظرفیت امامان جماعت مساجد و تریبونهای نمازجمعه استفاده میکنیم.
مدیرکل دامپزشکی قم در بخش دیگری سخنان با بیان این مطلب که سال گذشته در عید قربان پنج هزار و ۱۰۰ رأس دام کشتار شد گفت: از این تعداد کشتار، یک هزار و ۱۴۱ کیلوگرم آلایش دامی و یک هزار و ۱۲۲ کیلوگرم گوشت آلوده ثبت و ضبط شد.
وی در ادامه ضمن هشدار به وجود بیماریهای مشترک انسان و دام خاطرنشان کرد: کشتار دام به شکل پراکنده در سطح شهر، خطر ابتلا به این بیماریها را مضاعف خواهد کرد، ازاینرو هرگونه کشتار فقط از طریق کشتارگاههای استان انجام شود.
مدیرکل دامپزشکی قم در بخش دیگری سخنان، با یادآوری هماهنگی انجام شده با اتحادیه قصابان استان بیان کرد: شهروندانی که امکان مراجعه به کشتارگاه را ندارند، با ارائه سفارش به قصاب مورداعتماد خود، برای کشتار دام و ادای نذر قربانی اقدام کنند.
وی اظهار کرد: باتوجهبه خطرها و زیانهایی که سلامتی افراد را تهدید میکند، گوشت دام باید حداکثر ۲۴ ساعت پس از ذبح مورداستفاده قرار گیرد.