
به گزارش پایگاه خبری فرهنگ پارسی؛ منصور دیان اردستانی بیان کرد: به منظور متعادل سازی قیمت تخم مرغ خوراکی و در راستای حمایت از تولیدکنندگان و حصول اطمینان از تداوم تولید تخم مرغ مورد نیاز به خصوص در نیمه دوم سال جاری، اقدامهای لازم در سطح ملی و استانی انجام میشود.
وی افزود: در همین راستا بر اساس تصمیمهای کمیته دام و طیور مقرر شد به منظور متناسب نمودن جمعیت مرغ تخمگذار با مقدار تخم مرغ خوراکی مورد نیاز مصرف داخل و صادرات، اتحادیه مرکزی با ارائه مشوق های حمایتی، نسبت به حذف گلههای با سن بیش از ٨٠ هفته (با اولویت جمعیت مرغ تخمگذار پیر) اقدام نمایند.
وی ادامه داد: همچنین با هدف حمایت از تولیدکنندگان و در راستای متعادل سازی تولید تخم مرغ خوراکی با مقدار نیاز به آن در ماههای پرمصرف بهویژه نیمه دوم سال جاری، نسبت به اجرای برنامه تولک بری اختیاری بخشی از جمعیت مرغان تخمگذار( با سن ٥٠ تا ٦٠ هفته) و اختصاص مشوق های لازم اقدام شود.
وی ادامه داد: در راستای حمایت از این گروه از مرغداران، مدت زمان تولک بری با بهره گیری از خدمات متعلقه مربوطه، به سن مجاز نگهداری انتهای تولید آنها اضافه خواهد شد و همچنین برای واحدهای تولیدی دارای گلههای چندسنی، در صورت اجرای برنامه تولک بری بخشی از گله های موجود، خرید حمایتی تخم مرغ در اولویت میباشد.
گفتنی است تولک بری یک فرآیند طبیعی در طیور است که در آن پرهای قدیمی خود را می ریزند و پرهای جدید رشد می کنند. تولک بری به طور معمول سالانه در پرندگان بالغ اتفاق می افتد و برای حفظ سلامت و بهره وری پرندگان یک فرآیند ضروری است.
در طی فرآیند تولک بری، پرهای قدیمی ریخته میشود و بدن پرنده انرژی و مواد مغذی خود را به سمت رشد پرهای جدید هدایت میکند و در طی آن دستگاه تولید مثلی جوانسازی میشود. فرآیند تولک بری به طور معمول چند هفته طول میکشد، در این مدت ممکن است پرندگان به اندازه معمول تخم نگذارند، یا ممکن است به طور کلی تخم گذاری را متوقف کنند. این به این دلیل است که بدن پرنده به جای تولید تخم، انرژی خود را به سمت رشد پر منحرف میکند.
اردستانی در ادامه تاکید کرد: برای حمایت از تولیدکنندگان و متعادل سازی قیمت تخم مرغ خوراکی در بازار، شرکت پشتیبانی امور دام کشور نیز نسبت به ادامه خرید حمایتی تخم مرغ خوراکی، مطابق مصوبات شورای قیمتگذاری و اتخاذ سیاستهای حمایتی محصولات کشاورزی و سایر ضوابط موجود و بهرهبرداری از ظرفیت صنایع فراوری (پودر و مایع پاستوریزه منجمد) اقدام مینماید.
گفتنی است کیفیت پرورش دام و طیور در قم بسیار خوب است و کارشناسان جهاد کشاورزی و دامپزشکی به صورت مستمر بر نحوه فعالیت دامداریها و مرغداریهای استان نظارت دارند.
بیش از ۴۰ درصد ارزشافزوده تولید بخش کشاورزی استان قم مربوط به دام و طیور میباشد که این نکته نشان میدهد سرمایهگذاری خوبی در این حوزه انجام شدهاست.
هدف فعالیتهای جهاد کشاورزی قم تأمین امنیت غذایی است، این استان بهواسطه نزدیکی به بازار پایتخت و منابع غنی ژنی در بخش دام و طیور ظرفیت خوبی دارد، همچنین در کنار سرمایهگذاری مناسبی که در بخش دام و طیور صورت گرفته، در این بخش ۱۵ هزار نفر اشتغال مستقیم و حدود ۳۰ هزار نفر اشتغال غیرمستقیم ایجاد شدهاست.
بخش کشاورزی قم به عنوان متولی اصلی تامین امنیت غذایی مردم در زمینههای مختلف در سطح کشور دارای جایگاه مطلوبی است که از جمله آن میتوان به رتبه ششم در تولید گوشت ماهیان خاویاری، رتبه هفتم تولید خاویار پرورشی، رتبه دهم ماهیان زینتی، رتبه سوم در تولید مرغ تخمگذار و تخم مرغ، رتبه سوم تولید توت و رتبههای ملی دیگر در تولید سایر محصولات کشاورزی اشاره کرد.
این بخش ۶ درصد از ارزشافزوده استان قم را به خود اختصاص داده است، همچنین ۵۰ هزار نفر بهصورت مستقیم و غیرمستقیم در بخشهای مختلف حوزه کشاورزی قم مشغول فعالیت هستند.
میزان متوسط تولید بخش کشاورزی این استان در سال بیشاز ۸۵۰ هزار تُن در زمینهٔ محصولات زراعی، باغی، دامی، شیلات و گلخانهای است.
بیشتر بهرهبرداران بخش کشاورزی قم را روستاییان تشکیل میدهند به نحوی که کشاورزی به تنهایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخشهای مختلف استان را به خود اختصاص دادهاست.