اجتماعی

یادواره ۱۴۰ شهید امدادگر استان قم برگزار شد

مراسم یادواره ۱٤۰ شهید امدادگر دوران دفاع مقدس و مقاومت استان قم با عنوان «سرو سرخ»، با حضور تولیت آستان مقدس حرم حضرت فاطمه معصومه(س)، دبیر کل جمعیت هلال‌احمر جمهوری اسلامی ایران، مسئولین کشوری و لشکری، جمعی از مسئولین استان و خانواده‌های معظم شهدا، خصوصا مادر شهیدان زین الدین، اجتماع عظیم امدادگران، جوانان و داوطلبان هلال‌احمر، در سالن باغ موزه دفاع مقدس استان قم برگزار شد.

به گزارش پایگاه خبری فرهنگ پارسی؛ در راستای گرامیداشت حماسه‌ها و دلاوری‌های ۲۵۰۰ شهید امدادگر، مراسم یادواره ۱٤۰ شهید امدادگر دوران دفاع مقدس و مقاومت هلال‌احمر استان قم با عنوان «سرو سرخ»، با حضور تولیت آستان مقدس حرم حضرت فاطمه معصومه(س) دبیر کل جمعیت هلال‌احمر جمهوری اسلامی ایران، سردار فتحیان فرمانده بهداری رزمی کشور، جمعی از مسئولین کشوری و استانی، خانواده‌های معظم شهدای امدادگر، اجتماع عظیم امدادگران، جوانان و داوطلبان هلال‌احمر، در سالن باغ موزه دفاع مقدس استان قم برگزار شد.

بر اساس این گزارش; نمایشگاه بازسازی شده‌ی بیمارستان صحرایی جنگ‌های دفاع مقدس و ایستگاه صلواتی در ورودی این سالن از برنامه‌های این یادواره بود که مورد استفاده و بازدید میهمانان قرار گرفت.

هلال‌احمر جریان بدون مرز در خدمت‌رسانی است

در ابتدا؛ حضرت آیت‌الله سعیدی در مراسم یادواره ۱٤۰ شهید امدادگر، بیان کرد: مرگ به سراغ همه می‌آید اما آنچه که شهید به آن مزین و رفتن او با این عنوان قرین شده، شهادت است مرگی با افتخار و انتخابی است.

وی ادامه داد: در مرگ معمولی، انسان نمی‌داند که چه زمانی و در کجا می‌میرد اما شهادت افتخاری برای شهید دارد که او همیشه آماده‌ی شهادت و به همین منظور جان بر کف است و به زمان و مکان آن فکر نمی‌کند و مهم آن است که با آبرو و اعتبار الهی و قرآنی از دنیا برود و به محضر خداوند مشرف شود.

تولیت آستان مقدس حرم فاطمه معصومه(س) گفت: نام، یاد، مزار و خانواده شهدا، چراغ راه ما هستند و آن‌هایی که در عصر بعد از شهادت زندگی می‌کنند، اگر مراقبت کنند در مسیر انبیاء و اولیای الهی قدم می‌گذارند.

وی در ادامه با اشاره به شهدای هلال‌احمر اظهار کرد: ما نسبت به جمعیت هلال‌احمر نگاه ویژه‌ای داریم و شهدایی که در این راه قدم گذاشتند شهدای ویژه‌ای هستند.

وی افزود: شهدای دیگر برای دفاع از مرز میهن تلاش کردند اما شهدای امدادگر در راه نجات و حفظ و تأمین بهداشت رزمندان و انسان‌ها تلاش کردند و از جان خود در این امر مهم گذشتند.

این مقام مسئول گفت: هلال‌احمر جریان بدون مرز در خدمت‌رسانی است. در رسالت آن‌ها، اعتقادات‌، زبان، گویش و فرهنگ خاصی دخالت ندارد.

وی با اشاره به حدیث پیامبر اکرم‌(ص) اظهار کرد: «هرکس فریاد دادخواهی مظلومی را که از مسلمانان یاری می‌طلبد بشنود، اما به یـاری آن مظلـوم برنخیزد، مسلمان نیست.» هلال‌احمر بدون توجه به دین و مذهب، جان انسان‌ها را نجات می‌دهد.

آیت الله سید محمد سعیدی گفت‌: شما باید پاسدار خون شهدا باشید و بر آن تمرکز و تأکید کنید که این رسالت بزرگ در هر شرایط رنگ خاصی دارد.

وی در ادامه با اشاره به انتخابات ریاست جمهوری بیان کرد: در انتخابات ریاست جمهوری، نوع دیگری از پاسداری را داریم که شرایط مختلف قانونی، شرعی‌، کشوری، وجدانی و انسانی وجود دارد. در مناظرات انتخابات باید مردم را مشارکت تشویق کرد.

اصول و اهداف جمعیت هلال‌احمر، مبتنی بر ایثار و فداکاری است

در ادامه؛ یعقوب سلیمانی به سخنرانی پرداخت: دفاع مقدس در واقع تجلی‌گاه حقانیت نظام و تفسیر آیه‌های آسمانی در زمین بود. قطعه‌ای درخشان و نورانی از حیات ملی و معتبرترین قطعه تاریخ انقلاب ماست. برگزاری این یادواره‌ها با محوریت تجلیل از ۲۵۰۰ شهید امدادگر، می‌تواند بستری باشد تا بتوانیم فداکاری و ایثارگری شهدا را ترویج دهیم.

وی در ادامه اظهار کرد: تقدیر و تکریم از خانواده شهدا، کمتر از شهادت نیست. شهدا جان خود را با خداوند معامله کردند.

دبیر کل جمعیت هلال‌احمر بیان کرد: واژه‌های ایثار، شهادت، از خودگذشتگی، فداکاری، مجذوب ولایت بودن و …، در فلسفه و قیام سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین(ع) وجود داشت، به نوعی در دفاع مقدس ما جاری است.

این مقام مسئول ادامه داد: اگر روایتگری حضرت زینب کبری(س) و مظلومیت امام سجاد(ع) و حضرت رقیه(س) نبود و گام به گام واقعه کربلا بیان نمی‌شد، شرایط امروزه‌ی ما مشخص نبود.

یعقوب سلیمانی تصریح کرد‌: دفاع مقدس ما که مقام معظم رهبری به عنوان «گنج» از آن یاد می‌کند، امروزه اگر جوانان در جهان آزاد اندیشی می‌کنند، در ترویج فرهنگ جمهوری اسلامی و آزادی‌خواهی بروز و حضور میدانی پیدا می‌کنند، زمینه آن جوانان دهه نخست انقلاب هستند که جنگ را مدیریت کردند و دوران دفاع مقدس را پشت سر گذاشتند.

وی افزود: علی رغم بی‌عدالتی‌ها و گفتمان‌ها و فضاهای فرهنگی که دشمنان انقلاب بسیج شده بودند که مسیر شهدای انقلاب ما را متوقف کنند اما نوجوانان با شعار «هیهات من الذلة» ظهور و بروز پیدا می‌کنند.

وی اضافه کرد: بسیاری از شهدا جوان بودند که نمونه بارز آن شهید «حسین فهمیده» است. مصداق از خودگذشتگی شهید «علی لندی» داوطلب هلال‌احمر بود که متوجه آتش سوزی منزل شد و دو نفر را از دل اتش نجات داد.

وی افزود: در جغرافیای جمعیت هلال‌احمر رقم می‌خورد موضوعیت دارد. اصول و اهداف جمعیت هلال‌احمر و صلیب سرخ مبتنی بر فداکاری و ایثار است. فداکاری‌ها امروزه اقتدار جمهوری اسلامی می‌باشد.

دبیر کل جمعیت هلال‌‌احمر بیان کرد: برای نخستین بار در تاریخ جهان اسلام، واقعه غدیر در سال ۱۳۹۸ در قم میدانی شد. در روز تأسیس بسیج که با روز عید سعید غدیر متقارن شده بود، واقعه غدیر بازسازی شد.

یعقوب سلیمانی با اشاره به انتخابات ریاست جمهوری گفت‌: انتطار شهدا از ما، وحدت و همدلی برای حضور در پای صندوق‌های رأی انتخابات ریاست جمهوری می‌باشد. حضور و مشارکت حداکثری، تحقق و تداوم راه شهدا و امامت و ولایت است.

لشکر دفاع مقدس به خاطر حضور امدادگران در کادر سلامت به خصوص امدادگران استان قم، مشکلی نداشت

سپس سردار نصرالله فتحیان ضمن تقدیر از برگزار کنندگان یادواره شهدای امدادگر، گفت: مراسم گرامیداشت ۲۵۰۰ شهید امدادگر در سراسر کشور و اتصال آن به مقاومت به صورت بین‌المللی، در قالب ‌یادواره «سرو سرخ» برگزار شده است که از نقش آفرینان آن در برگزاری، صمیمانه تشکر می‌کنم و خدا را شاکرم که این مراسم نورانی در شهر کریمه اهل بیت(ع) برگزار شد.

مسئول بهداری رزمی کشور بیان کرد: مردم و جوانان سلحشور قم، چهل سال گذشته، برای دفاع از کشور گروه مقاومت تشکیل دادند و فرمانده آن‌ها ‌شهید «مهدی زین الدین» بود.

وی ادامه داد: این گروه تحت فرمان امام راحل در راه خدا قیام کردند و لشکر علی بن ابی طالب(ع) شدند که فرمانده آن امام خمینی(ره) بود.

وی افزود: پس از تشکیل این گروه، جوانان استان‌های مرکزی، زنجان، سمنان و قزوین به آن پیوستند. صد هزار رزمنده جوان این لشکر، از کشور، ملت، تمامیت عرضی و آرمان‌های امام و انقلاب اسلامی دفاع کردند و ۶ هزار و ۹۰ نفر شهید شدند.

سردار نصرالله فتحیان اظهار کرد: بارها تمام رزمندگان این لشکر شهید شدند اما لشکر ماند و از عزت ملت، قدرت و اقتدار آن دفاع کرد و امروزه در دفاع مرزهاست.

مسئول بهداری رزمی کشور به تشکیل گروه امدادرسان در دوران دفاع مقدس گفت: یکی از گروه‌هایی که با نظر مستقیم امام راحل در دوران دفاع مقدس تشکیل شد و دِین خود را ادا کرد، گروه بهداشت و درمان بود. بیش از ۱۵۰ هزار نفر در سراسر کشور به فرمان امام به جبهه آمدند و بزرگ‌ترین سامانه بهداشت، امداد و درمان را برپا و به رزمندگان رسیدگی کردند.

وی افزود: پزشک، پرستار، امدادگر، داروساز، دارو و آمبولانس در جبهه‌ حضور یافتند و لشکر دفاع مقدس به خاطر حضور امدادگران در کادر سلامت، به خصوص امدادگران استان قم، مشکلی نداشت.

این مقام مسئول با اشاره مشارکت حداکثری در انتخابات ریاست جمهوری بیان کرد‌: امروز مهم‌ترین مسئولیت ما حضور در انتخابات برای سرافرازی کشور است.

در این مراسم آئین رونمایی از تمبر یادبود ۱٤۰ شهید امدادگر استان قم، با حضور دبیر کل جمعیت هلال‌احمر، تولیت آستان مقدس حرم حضرت معصومه(س)، مدیرعامل و نماینده ولی فقیه در جمعیت هلال‌احمر استان قم، انجام شد.

همچنین از شناسنامه‌های جدید ۵ شهید امدادگر استان قم به نمایندگی از شهدا، رونمایی و تصاویر و شناسنامه‌های آن‌ها به خانواده‌شان تقدیم شد.

در پایان این مراسم: از ۶ نفر از خادمین شهدای امدادگر و بهداری رزمی و خانواده شهید امدادگر حسين دباغ تجلیل به عمل آمد.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا