اقتصادی

تولید ۲۷۰۰ تُن از انواع آبزیان در قم

سرپرست سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: از شهریورماه سال‌گذشته تا ابتدای خردادماه سال‌جاری، ۲ هزار و ۷۰۰ تُن انواع آبزیان در واحدهای پرورش ماهی استان تولید و به بازار عرضه شده‌است.

به گزارش پایگاه خبری فرهنگ پارسی؛ به نقل از خبرگزاری ایرنا، سجاد چهرگانی بیان کرد: در حال حاضر ۳۸۸ واحد پرورش ماهی در قم فعال است که شامل مزارع پرورش ماهیان گرمابی،‌ سردابی، تیلاپیا، خاویار و همچنین ماهیان زینتی می‌باشد.

وی با اشاره به اینکه نزدیک به ۴۰۰ نفر به صورت مستقیم در این واحدها مشغول فعالیت هستند، افزود: پروش ماهی در کنار مزارع کشاورزی استان علاوه بر ارتقا بهره‌وری از منابع، موجب افزایش درآمد بهره‌برداران نیز شده‌است.

گفتنی است فعالیت پرورش آبزیان در قم همسو با فعالیت کشاورزی بوده و در استخرهای دو منظوره ذخیره آب کشاورزی انجام می‌گیرد، به این صورت که آب کشاورزی قبل از استفاده برای تولید محصولات، از استخرهای دو منظوره ذخیره آب عبور نموده و بسته به میزان کمیت و کیفیت آن، برای پرورش انواع ماهیان گرمابی، سردابی، خاویاری، تیلاپیا و ماهیان زینتی استفاده می‌شود.

بیشترین میزان تولید آبزیان استان به ترتیب در شهرستان‌های قم، جعفرآباد و کهک انجام می‌شود و این حوزه از جمله بخش‌های رو به رشد در فعالیت‌های اقتصادی استان به‌ شمار می‌آید.

بخش کشاورزی قم در زمینه‌های مختلف در سطح کشور دارای جایگاه مطلوبی است که از جمله آن می‌توان به رتبه ششم در تولید گوشت ماهیان خاویاری، رتبه هفتم تولید خاویار پرورشی، رتبه دهم ماهیان زینتی، رتبه سوم در تولید مرغ تخم‌گذار و تخم مرغ، رتبه سوم تولید توت و رتبه‌های ملی دیگر در تولید سایر محصولات کشاورزی اشاره کرد.

این بخش ۶ درصد از ارزش‌افزوده استان قم را به خود اختصاص داده است، همچنین ۵۰ هزار نفر به‌ صورت مستقیم و غیرمستقیم در بخش‌های مختلف حوزه کشاورزی قم مشغول فعالیت هستند.

میزان متوسط تولید بخش کشاورزی این استان در سال بیش‌ از ۸۰۰ هزار تُن در زمینهٔ محصولات زراعی،‌ باغی،‌ دامی، شیلات و گلخانه‌ای است.

بیشتر بهره‌برداران بخش کشاورزی قم را روستاییان استان تشکیل می‌دهند به‌ نحوی‌ که کشاورزی به‌ تنهایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخش‌های مختلف استان را به خود اختصاص داده‌است.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا