
به گزارش پایگاه خبری فرهنگ پارسی؛ آیتالله علیرضا اعرافی، مدیر حوزههای علمیه در نشست خبری رونمایی از پوستر فراخوان مقالات کنگره علمی و بینالمللی «امنا الرسل» که شامگاه چهارم مرداد برای پاسداشت مقام علمی و جهادی سید مقاومت، سید حسن نصرالله برگزار شد، اظهار کرد: هدف مجموعه «امناالرسل» بازشناسی و معرفی موثران و بزرگان حوزههای علمیه در فکر و فرهنگ ایران و تشیع به جامعه است.
رئیس کنگره «امناالرسل» ادامه داد: در این راستا نهادهای بزرگی برای انجام این مهم در حال تلاش هستند و نشستهای مشترکی صورت گرفته و در گام جدید تصمیم به گرامیداشت سه شخصیت سید مقاومت، آیتالله صافی گلپایگانی و آیتالله شهریاری در طی سه سال گرفتیم.
وی بیان کرد: شهید سیدحسن نصرالله از فرهیختگان دو حوزه علمیه قم و نجف بود و به سرعت به جای یک رهبر بزرگ در منطقه و جهان اسلام قرار گرفت، یکی از خصوصیات مهم این شخصیت؛ اندیشه راهبردی ممتاز وی بود و بر اساس این ویژگی، سید مقاومت یک مکتب فکری، فرهنگی، اجتماعی، انقلابی و سیاسی دارد که میتوان عناصر این مکتب را بازشناسی کرد.
در ادامه حجت الاسلام والمسلمین رضا اسکندری، دبیر کنگره بینالمللی «امناءالرسل» بیان کرد: آیت الله شهرستانی یک شخصیت مبارز و انقلابی بود که در حدود صد سال گذشته با مجتهدین عالی رتبه عراق به واسطه اتحاد با علمای اهل سنت و شیعه در مقابل استعمار انگلیس ایستاد و مبارزه کرد، به همین دلیل حکم اعدام وی صادر شد اما کسی جرات اجرای حکم را نداشت و پس از آزادی از زندان، وزیر آموزش و پرورش عراق شد که در آن زمان اولین آموزش و پرورش اسلامی توسط این عالم بزرگ پایهگذاری شد.
وی عنوان کرد: این شخصیت در حدود ۱۰۰ سال گذشته با حضور در کشورهایی مانند یمن، هندوستان و بحرین با ایجاد کمیتههای علمی و فرهنگی به دنبال ایجاد یک نهضت فرهنگی در منطقه بود و قریب به ۱۳ سال رئیس دیوان عالی کشور عراق را عهدهدار بود. با وجود ۳۰ سال نابینایی به تالیفات خود ادامه داد و ۳۹۰ اثر به چاپ نرسیده از ایشان وجود دارد که در نظر داریم در این کنگره از این آثار رونمایی کنیم.
اسکندری تاکید کرد: فراخوان مقالات، احیای آثار علمی شخصیتها، نشستهای علمی، نشریات علمی- پژوهشی و مستندسازی بخشهای متفاوت ارسال آثار در کنگره «امناالرسل» است، همچنین توانستیم ۲۵ نهاد مهم علمی-فرهنگی بینالمللی مرتبط با کنگره را هماهنگ و با برنامهریزیهای منظم تقسیم کار انجام دهیم.
اسکندری بیان کرد: فراخوان مقاله این کنگره از هماکنون آغاز شده و پژوهشگران میتوانند چکیده مقالههای خود را تا مهر و اصل آثار را تا آذر سال جاری از طریق پیامرسان ایتا و سامانه دبیرخانه ارسال کنند؛ زمان برگزاری کنگره نیز به احتمال زیاد در سه ماهه نخست ۱۴۰۵ خواهد بود.